INFO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danskring

    KODA

Koersel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 ste  Jaargang - Mei 2017 - Nr.2

 

 

Verantwoordelijke uitgever: Koerselse Danskring

VOORWOORD

Beste dansvrienden, als we naar onze activiteitenkalender kijken dan is het duidelijk dat ons dansseizoen er bijna opzit.  Ook de natuur geeft allerlei signalen dat de vakantie op komst is. 

Van vakantie gesproken, daar kijken de meesten onder ons toch naar uit.  Even wat anders dan de dagelijkse of wekelijkse verplichtingen en activiteiten.  Het zal onze ‘knoken’ goed doen, die zalige zomerse zonnewarmte!

Maar het is nog niet zover!  Eerst is er nog ons sluitingsbal op zaterdag 13 mei, met lekkere boterhammetjes en extra tombola.  We hopen op een goede opkomst van onze leden, want we zullen elkaar pas weer kunnen treffen, tijdens een KODA activiteit althans, op zondag 9 juli voor onze jaarlijkse zomerfietstocht.  We verzamelen, zoals gewoonlijk, om 13.00 uur op het kerkplein van Koersel Centrum. Romain heeft dan weer een locatie gevonden waar we via fietspaden en binnenwegen rustig naartoe kunnen fietsen.

De wereld draait door en zo ook KODA.  We moeten en willen ook mee in de wereld van ‘social media’.  We hadden al een website, maar een volgend digitaal informatiekanaal drong zich op, Facebook.  Omdat we het normaal vinden dat iedereen daar zijn eigen mening over heeft, hebben we via een bevraging onder onze leden nagegaan wie liefst niet in beeld komt op een Facebookpagina. We weten dat nu en kunnen onze activiteiten kenbaar maken via dit kanaal. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van onze activiteiten, zoals voorheen, tijdens de lessen, op de clubavonden, via mail en een geprinte versie van de activiteitenkalender op verzoek.

Ik weet niet of het jullie is opgevallen maar in het driemaandelijks tijdschrift SWING, editie nummer 56 van februari 2017, stond een foto en een artikeltje over onze danskring.  30 jaar KODA is ook al een hele tijd en het vermelden waard in het tijdschrift van Danssport Vlaanderen, vonden we als trotse bestuursleden.  Maar zonder enthousiaste trouwe leden, dansleraars en clubbestuur zou dit niet mogelijk zijn geweest.  Daarom langs deze weg nogmaals dank aan allen die het bereiken van deze mijlpaal mogelijk maakten.

Beste dansvrienden, we wensen jullie een superfijne zonnige vakantie toe.  We hopen jullie allen weer te mogen begroeten tijdens onze fietstocht, maar zeker bij de start van ons nieuw dansseizoen op zaterdag 2 september in de feestzaal van Weerstand Koersel.

 

De voorzitter

 

 

JAARFEEST 2017

Wat kunnen we in hemelsnaam nog zeggen over ons jaarlijks ledenfeest wat nog nooit eerder gezegd of geschreven werd over eerdere edities?  Dat wordt steeds moeilijker en moeilijker.

Zoals elk jaar werd het jaarfeest besproken op de eerstvolgende bestuursvergadering.  Welke waren de goede punten, waren er verbeterpunten? De voorzitter had naar goede gewoonte zijn checklist klaar om te overlopen.

Hoe vonden we de muziek?

Moesten we niet te lang wachten aan de toog?

Hoe was het eten?  De receptie?

Wat vonden we van de tombola?  De prijzen?  De opstelling?

Waren er voldoende wijnglazen?  Bubbelglazen?

Wat vonden we van de versiering?  De panelen voor afscherming tafels/stoelen?

Was de start van de receptie te vroeg?  Te laat?

Hoe ging het poetsen van de zaal?  Immers, terwijl iedereen aan het eten was, moest aan de andere zijde de zaal nog gepoetst en klaargezet worden omdat er nog voetbalactiviteit was tot 18 uur.

Hebben we reacties gehoord van onze leden? Kunnen we hier iets aan doen?

Hoe ging het opruimen?  Hoeveel….?  En zo maar verder.  Er wordt niets aan het toeval overgelaten.

Er hoeft echt geen tekening bij gemaakt te worden. Het organiseren van het jaarfeest is geen sinecure. Het lijkt allemaal zo simpel maar er zijn zoveel kleine dingen te regelen en… Murphy zit gewoonlijk in een klein hoekje.

Gelukkig kunnen we rekenen op 30 jaar ervaring, dat maakt veel goed natuurlijk.

Het blijft altijd een wikken en wegen.  Een zoeken naar de grootste gemene deler waarbij we proberen het voor iedereen een beetje naar zijn of haar zin te maken.  Soms met pijn in het hart, maar wat voor de ene te warm is, is voor de andere te koud. Voor sommigen was het Oosters buffet superlekker, anderen zweren bij een goede Belgische biefstuk… gelukkig hadden we ze allebei. Maar je begrijpt wat we willen zeggen.

Elk jaar stellen we met fierheid vast dat bijna ons volledig ledenbestand present is op het jaarfeest. We waren dan ook weer met meer dan honderd aanwezigen. Er werden ook leuke foto’s gemaakt die je kan terugvinden op de website en ook op facebook. 

In mijn ogen toch weer dik geslaagd, de editie 2017 van ons jaarfeest.  Lekker, gezellig, fijn gedanst en meer moet dat niet zijn.

 

 

50 SHADES OF CARNAVAL

Een gekke naam, maar zo hoort het ook, en met een beetje fantasie kan iedereen wel een passende uitleg voor de titel bedenken.

We waren het er allemaal over eens.  Dit dansjaar hadden we in november een oefenavond ‘opgeofferd’ om ons 30-jarig jubileum in de verf te zetten.  Daarom zouden we onze traditionele party voor een keertje inruilen voor een gewone oefenavond, kwestie van toch voldoende oefenavonden aan bod te laten komen, verdeeld over het dansseizoen. Maar hoe dichterbij het kwam, hoe vaker het woord ‘party’ in de mond kwam. Ja maar… het zou geen party worden…  Uiteindelijk hebben we toch moeten vaststellen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en op gezonde Belgische wijze werd een compromis op tafel gegooid wat voor iedereen aanvaardbaar was.

Eerst, zoals op een oefenavond, een herhalingsles voor de beginners gevolgd door een solodans, daarna oefenavond maar deze keer lichtjes getint in de kleuren van carnaval.  Daar kon iedereen mee leven. Zo konden we ook de zaal makkelijk versieren en was er voor iedereen wat wils.  

Toch fijn dat zoveel leden zich de moeite getroost hadden om zich carnavalesk uit te dossen.  Zoals gezegd, het moest niet, maar het was toch leuk.  We kregen warempel heimwee naar lang vervlogen dagen waar we een echt carnavalsbal hielden en iedereen zich verkleedde, al dan niet in zijn meest favoriete personage. De herinneringen kwamen weer boven en onbewust dacht ik terug aan alle musketiers, gevangenen, rijkswachters, Romeinen, koppensnellers, holbewoners, heksen, duivels, markiez(inn)en, Chinezen, zigeuners, hippies, enz. die in de loop der jaren de revue gepasseerd zijn.   Ik meen me zelfs te herinneren dat er ooit een vliegtuig op de dansvloer geland is  (waarschijnlijk de allereerste drone ooit).

Blijkbaar werd ook de muziekkeuze van Edmond gesmaakt, want de dansvloer was bijna de hele avond ingenomen door dansende koppels.

Ach wel, het geeft toch altijd iets meer zo een thema.  En ondanks het feit dat er donderdag nog les geweest was, waren we zelfs met bijna 100 aanwezigen.  Ongelooflijk!

Fijn dat jullie er allemaal waren!

 

EEN BLIK VOORUIT

ü      Zomeractiviteit

Voor onze zomeractiviteit halen we ook dit jaar weer onze fiets van stal.

Op zondag 9 juli vertrekken we op het kerkplein te Koersel om 13 uur voor een gezinsvriendelijke fietstocht doorheen het Limburgse landschap.  Iedereen op post!!!

ü      Het nieuwe dansseizoen 2017-2018

Klassenindeling

De donderdagavond zal er als volgt uitzien:

 

van 19.30 tot 20.30 uur dansen de huidige beginners, die dan tweedejaars zullen zijn;

 

van 20.30 tot 21.30 uur volgen de huidige tweedejaars, die dan derdejaars worden;

 

van 21.30 tot 22.30 uur blijft de huidige onderhoudsklas B.

 

En de vrijdagavond:

 

van 19.30 tot 20.30 uur dansen de huidige derdejaars, die dan vierdejaars zullen zijn;

 

van 20.30 tot 21.30 uur zullen de lessen plaats hebben voor de nieuwe beginners;

 

van 21.30 tot 22.30 uur volgt onderhoudsklas A, samengesteld uit de nu vierdejaars en de huidige onderhoudsklas A.

 

 

Het staat uiteraard alle leerlingen vrij om op hetzelfde niveau te blijven dansen, indien men dit zou wensen.

Activiteiten

De planning voor volgend dansseizoen is nog niet volledig klaar, maar we geven alvast enkele data mee om te noteren in jullie agenda:

 

vrijdag 18 augustus 2017: herhalingsles om onze kennis op te frissen voor de startavond;

 

zaterdag 2 september 2017: startavond, met gratis proefles voor nieuwe beginners;

 

donderdag 14 en vrijdag 15 september: start lessen

 

zaterdag 3 februari 2018: jaarfeest.

 

De volledige kalender zal ten gepaste tijde kenbaar gemaakt worden.

 

PRETTIGE  VAKANTIE!