INFO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danskring

    KODA

Koersel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 ste  Jaargang - Mei 2019 - Nr.2

 

 

Verantwoordelijke uitgever: Koerselse Danskring

VOORWOORD

Beste dansliefhebbers, het einde van ons dansseizoen komt in zicht.  Voor de werkenden onder ons wenkt de jaarlijkse vakantie, voor iedereen even een wat rustigere periode.

Volop tijd om andere hobby's wat meer te beoefenen of eens zalig niets doen, kan ook natuurlijk!

 

We mogen ons gelukkig prijzen als dansclub.  In alle klassen wordt flink geoefend en gewerkt.  Of het nu een nieuwe figuur is of een opfrissing van een reeds gekende, de focus is er.  En dat hebben we zeker ook te danken aan onze danslerares en haar assistent.

Vooral tijdens clubavonden is dit goed te merken.  Het valt op dat de goesting er is, goesting om alle dansen te oefenen en te genieten van dans en muziek.

 

Ik weet niet of jullie vaak, soms, of helemaal niet surfen op het internet naar onze website.

Onze activiteitenkalender wordt daar steeds weergegeven en uiteraard ander clubnieuws. 

Onder de titel ‘Privacy’ is er een beknopte versie weergegeven van welke gegevens van onze leden we vastleggen, delen en bewaren in het kader van de Verordening EU 2016/679, ook gekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming of GDPR (General Data Protection Regulation).

In dat kader heeft het bestuur werk gemaakt van een privacyverklaring en een gegevensregister om te voldoen aan bovenvermelde Verordening.  

Indien gewenst kunnen deze documenten op verzoek ter inzage verstrekt worden.

 

Beste dansliefhebbers, bedankt voor jullie vertrouwen in onze dansclub.  

We wensen jullie allen een welverdiende, zonnige en superfijne vakantie toe.  

Uiteraard hopen we jullie allen weer te mogen begroeten tijdens onze zomerse fietstocht en bij de start van ons volgend dansseizoen.

Tot dan!

 

De voorzitter

 

 

JAARFEEST 2019

Wat Kerstmis is voor de katholieken, het Suikerfeest voor de moslims, het WK voor de voetballiefhebber, de bierfeesten voor … (vul zelf maar in), is het jaarfeest voor KODA. Voor één keer is het dansen wel de achtergrond, de reden van het samenzijn, maar is de hoofdzaak dat we een hechte groep vormen, die samen ‘KODA’ heet.

Mensen zijn nu eenmaal gemeenschapsdieren. Alleen lukt het niet. Woorden zoals ‘gezellig’, ‘feesten’, ‘vieren’, enz. doe je met z’n allen, nooit alleen.

En KODA heeft elk jaar een reden om te feesten, want terwijl regelmatig andere clubs de handdoek gooien, breidt onze familie elk jaar een beetje uit. Voor zover het nog kan, want we bereiken stilaan de grenzen van de mogelijkheden als we spreken van accommodatie, vrijwilligers, enz. 

Ook dit jaar was bijna iedereen van onze leden en steunende leden trouw op post.  Dit is elk jaar een beetje een spannend, maar ook hartverwarmend moment voor de organisatie. Als iemand ideeën heeft voor verbetering, altijd welkom, maar het was toch weer AF, al zeg ik het zelf.

Eerst even acclimatiseren tijdens de receptie met wat bubbels, een wijntje of wat fruitsap. De tafelschikking was al netjes voorgekauwd, zodat iedereen bij zijn eigen klas of groep kon zitten.  Ondertussen kon iedereen al even dromen van de weer weergaloze tombolaprijzen, die later op de avond zouden uitgeloot worden.

Moet het nog gezegd dat de schikking en versiering van de zaal, met tombolahoek, elk jaar weer opnieuw een huzarenstukje is, wat menige bewonderende blikken ontlokte aan al dan niet toevallige passanten langs ramen en deuren.  In het begin van de dansavond heeft het bestuur, dankzij de DJ van dienst, hiervoor ook een hartverwarmend applaus gekregen, waarvoor dank.  Maar… het was graag gedaan!

Uiteraard mocht een woordje van de voorzitter niet ontbreken. Jammer dat Hilde er niet bij kon zijn deze avond, maar ze heeft ons verzekerd dat ze in gedachten bij ons was.

Over het eten niets dan goeds. Een aangenaam ogend en vooral lekker smakend voorgerechtje en daarna een lekkere soep opgediend aan tafel.  We hadden de traiteur een beetje de vrije hand gegeven, hij kent zijn pappenheimers wel na zoveel jaar. Maar hij had ons toch een beetje op een verkeerd been gezet, want waar hij oorspronkelijk sprak van een Breugel- en visbuffet, denk ik toch dat zijn versie van ‘Breugel’ een heel vrije interpretatie was. Alle gekheid op een stokje, de ervaring leert ons dat hij met een beetje vrijheid de lekkerste combinaties op tafel kan toveren, die anders nooit mogelijk zouden zijn binnen het budget. Die vrijheid laten we hem dus graag. Als afsluiter nog een lekkere mix van diverse smaken als nagerechtje.

Dan de deuren open en plots verschijnt de dansvloer met de Disc Jockey die ons voor de rest van de avond zou vergasten op muziek.  

Inderdaad, misschien anders dan anders, maar mag het ook eens iets anders zijn?  Dat was alleszins de bedoeling. We konden alleen maar vaststellen dat er toch serieus gedanst werd. Dus dikke pluim voor onze DJ Marc.

Als we aan de trekking van de tombola toe zijn, weten we dat we al bijna aan het einde van de avond zijn.  Alle mooie prijzen kregen een nieuwe eigenaar. En of er mooie prijzen waren: een stofzuiger, wafelijzer, afstandsbediende helikopter, cava, paraplu’s, ganse wintersets voor de auto, Dolce Gusto machine en noem maar op. Ik geloof zelfs meer dan 150 prijzen, dus iedereen altijd prijs.

Op het einde van de avond toch altijd even ‘oef’, alles is goed verlopen, alles opruimen en… we denken al aan volgend jaar.  Misschien kunnen we dan dit zus of zo doen, enz.  Wordt zeker nog vervolgd tijdens de ‘evaluatie’ op de volgende bestuursvergadering. Maar ik weet nu al dat de conclusie zal zijn ‘dat het goed was’.

Iedereen hartelijk dank dat jullie er allemaal bij waren en we hopen dat iedereen zich fantastisch geamuseerd heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAWAII PARTY

Onze jaarlijkse Party ging door op vrijdag 5 april. Deze keer hadden we als thema gekozen voor ‘Hawaï’. Misschien een beetje wishful thinking of een beetje nostalgie (denk maar aan Hawaii-Five-0), maar het paste in ieder geval wederom in de blijkbaar unieke succesformule van niet te veel, niet te weinig, niet te moeilijk en het maakt niet uit.

Met plezier stellen we elk jaar vast dat de meeste leden graag die kleine inspanning doen om te zoeken naar enkele attributen die passen bij het thema. De bloemetjesshirts, zonnebrillen, Hawaï-bloemenkransen, maar vooral de Hawaï-zon (vergiste ik mij of had iedereen wel een beetje meegebracht?) maakten dat het weer een gezellige, leuke avond werd.

Niet in het minst dankzij Hilde, die zoals altijd voor mooie en aangepaste muziek zorgde. Toen iedereen een beetje op dreef raakte in het thema (of lag het aan de cocktails?) heeft ze ons een heuse Cha Cha Hawaii aangeleerd.  Waarvoor zouden toch die mysterieuze set reuze castagnetten of halve kokosnoten dienen, die ze meegebracht had? In ieder geval hebben ze enkel als versiering gediend en heeft niemand een poging gewaagd om het uit te proberen. Ideeën waren er wel genoeg!  

Om in de sfeer te komen kon er gekozen worden voor een kleurrijke mocktail of cocktail.

De partyknabbels, die netjes over de tafels verdeeld werden, vielen blijkbaar in de smaak, want van de verscheidene aangeleverde kilo’s bleef niet veel meer over. 

Zoals gewoonlijk was er ook een raadspelletje.     De hefkorf was dit jaar omgetoverd in een heftoren. Kwestie van de ‘aanpak’ een beetje te veranderen om het raden van het gewicht wat moeilijker te maken.  

Bij de prijsuitreiking dreef Willy de spanning ten top.  Wat denk je van 20 kg?… heeeel ver langs. Wat denk je van 5 kg?… heeeel ver langs.  Dan valt er plots een naam… maar het is niet omdat er een naam valt dat deze ook gewonnen heeft!  Jacqueline zat er 150g naast en werd derde.  Geert werd tweede met een verschil van 77g. De winnares werd uiteindelijk Gudrun, die slechts 61g naast het werkelijke gewicht geraden had.  Proficiat!!

Het was weer een geslaagde, gezellige KODA-dansavond.  

Hé, waarom is er eigenlijk maar 1 Party op een jaar?

 

 

 

 

 

 

BELANGRIJKE MEDEDELING

Beste dansliefhebbers,

omwille van organisatorische redenen zijn we genoodzaakt om volgende maatregel te nemen:

 

ALLE LESSEN, zowel op donderdag als op vrijdag, zullen EEN HALF UUR VROEGER STARTEN vanaf volgend seizoen.

 

Voor de meeste klassen zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn, enkel de huidige eerstejaars op vrijdag, die volgend dansseizoen 2de klas worden op vrijdag, zullen dan al om 19.00 uur aanwezig moeten zijn.

De nieuwe beginners, die zullen starten op donderdag, starten uiteraard ook om 19.00 uur.

De volledige klassenindeling op donderdag en vrijdag is weergegeven in de hiernavolgende rubriek ‘Een blik vooruit’.

 

We hopen dat dit voor iedereen haalbaar zal zijn en rekenen op jullie begrip.

 

Het bestuur

EEN BLIK VOORUIT

ü      Zomeractiviteit

Voor onze zomeractiviteit halen we ook dit jaar weer onze fiets van stal.

Op zondag 30 juni vertrekken we op het kerkplein te Koersel om 13 uur voor een gezinsvriendelijke fietstocht doorheen het Limburgse landschap.  Iedereen op post!!!

 

ü      Het nieuwe dansseizoen 2019-2020

Klassenindeling

De donderdagavond zal er als volgt uitzien:

 

van 19.00 tot 20.00 uur zullen de lessen plaats hebben voor de nieuwe beginners;

 

van 20.00 tot 21.00 uur volgen de huidige derdejaars, die dan vierdejaars worden;

 

van 21.00 tot 22.00 uur danst onderhoudsklas B, samengesteld uit de nu vierdejaars en de huidige onderhoudsklas B.

 

En de vrijdagavond:

 

van 19.00 tot 20.00 uur dansen de huidige beginners, die dan tweedejaars zullen zijn;

 

van 20.00 tot 21.00 uur volgen de huidige tweedejaars, die dan derdejaars zullen zijn;

 

van 21.00 tot 22.00 uur blijft de huidige onderhoudsklas A.

 

Leden van de huidige vierde klas kunnen ook, desgewenst, de overstap maken naar vrijdag om zich daar aan te sluiten bij onderhoudsklas A.

 

Het staat uiteraard alle leerlingen vrij om op hetzelfde niveau te blijven dansen, indien men dit zou wensen.

Activiteiten

Enkele data om alvast in jullie agenda te noteren:

 

vrijdag 30 augustus 2019: herhalingsles om onze kennis op te frissen voor de startavond

 

zaterdag 7 september 2019: startavond, met gratis proefles voor nieuwe beginners

 

donderdag 12 en vrijdag 13 september: start lessen

 

zaterdag 1 februari 2020: jaarfeest

 

 

 

 

 

 

 

 

Het leven

Is als een dans

Met vallen en opstaan

Vind je

Uiteindelijk de balans

Dans dan

Op de melodie

Van het leven

En geniet zolang

Het je wordt gegeven

Paula Hagenaars

 

 

 

 

Prettige Vakantie!